Vleugels van de nacht; De Muggenjager

Het Papegaaienmuseum verzamelt alles over papegaaien wat de moeite van het verzamelen waard is. En ik beslis wat de moeite waard is, soms na rijp beraad.

Bijgaande tekst, Vleugels van de nacht; De Muggenjager, handelt over één van de deelverzamelingen van het Papegaaienmuseum museum: over gedierte dat de naam van de papegaai draagt maar géén papegaai is. Papegaai-garnaal, papegaai-lieveheersbeestje, papegaai-nijlsnoek etc. Deze verzameling vormt het onderwerp van een drie-delig boekwerk, De eindeloze odyssee van de papegaai geheten. In Boek III – Gods Akker – komt de Papegaai-rouwmug ter sprake, beter gezegd, het rechter vleugeltje van de betreffende mug. Bij deze de tekst.

Harry van Boxtel (Tilburg, 1952), studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en Wijsbegeerte aan de Universiteit van Nijmegen. In 1980 werd Het Papegaaienmuseum opgericht. Sindsdien verschenen o.a. De blauwe pagegaai van Yves Klein, Naar de ziel van de fles: over papegaaien en Marcel Broodthaers, De mannetjes en vrouwtjes Pygmeepapegaai, De hel van Jeruzalem, De roep van de papegaai in een lege wereld en Jan van Eyck en de Van der Paele-papegaai. In voorbereiding zijn De zaak peterselie: Heinrich Heine en de papegaaienmoord en De eindeloze odyssee van de papegaai. Daarnaast verschenen o. a. Liederen van onschuld en onbehagen en Papieren en notulen van de Asgrauwe.

u kunt hier de tekst downloaden om mee te lezen: vleugels van de nacht – de muggenjager.pdf